среда, 18. мај 2016.

LEDENA NUGAT KREM TORTA

POTREBNO JE (za kalup dim.24x24 cm)
6 jaja
12 kašika šećera
2 kašike prezli
2 kašičice brašna
250 gr.mlevenog pečenog lešnika
385 ml.mleka
2 kašike gustina
125 gr.butera
100 gr.bele čokolade
130 gr.šlag krem praha
100 gr.crne gorke čokolade



PRIPREMA
Umutiti belanca sobne temperature sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Pažljivo umešati prezle, brašno i 100 gr.mlevenog pečenog lešnika. Rasporediti u kalup (24x24 cm) obložen papirom za pečenje pa ispeći koru na 200 C da porumeni. Zabosti čačkalicu u sredinu kore i proveriti da li je pečena. Ohladiti u kalupu.

Na pari kuvati umućena žumanca, 6 kašika šećera, gustin i 125 ml.mleka sve dok se sav šećer ne istopi a masa postane kremasta. Ohladiti pa umiksati 125 gr.umućenog butera i istopljenu belu čokoladu. Rasporediti preko ohlađene kore u kalupu.

Umutiti šlag krem prah sa 260 ml.mleka u čvrst šlag pa umešati 150 gr.mlevemog pečenog lešnika i istopljenu crnu gorku čokoladu. Rasporediti u kalup preko fila sa belom čokoladom. Pokriti kalup folijom pa hladiti u zamrzivaču 12 sati. Torta neće biti potpuno zamrznuta i moći će lako da se seče. Izvaditi iz kalupa, ukloniti papir, posuti seckanom čokoladom pa seći na parčad i servirati.



Нема коментара:

Постави коментар