недеља, 21. фебруар 2016.

UŠTIPCI OD JABUKA

POTREBNO JE (za oko 50 kom.):
500 gr.kiselih jabuka
150 gr.mekog brašna
2 jaja
čaša mleka
3 kašike šećera+za posipanje
kašičica cimeta+za posipanje
vanilin šećer
šaka suvog grožđa
sok od 1 pomorandže



PRIPREMA:
Rendane jabuke pomešati sa šećerom i cimetom da odstoje pa ocediti.

Suvo grožđe potopiti u sok od pomorandže (rum, voda...) i ostaviti da omekne pa ocediti.

Umutiti jaja, mleko i brašno pa dodati rendane jabuke i suvo grožđe. Dobro izmešati. Kašikom vaditi uštipke pa pržiti na ulju sa obe strane da porumene. Uštipke ređati na papirni ubrus da upije masnoću.
Prebaciti široku šerpu pa svaki red posuti mešavinom šećera, cimeta i vanilin šećera. Poklopiti šerpu pa blago protresti da se smesa sa šećerom ravnomerno rasporedi.


4 коментара:

  1. Puno volim ustipke sa jabukama, ali ih uvijek pravim sa komadicima jabuka. Sljedeci put cu probati na tvoj nacin rendane i sa suvim grozdjem jos moraju bas biti ukusni :)

    ОдговориИзбриши
  2. Moja baka je pravila uštipke sa rendanim jabukama i prosto ih obožavam. Suvo grožđe je moj dodatak jer mi se čini da tada ima neki poseban šmek.

    ОдговориИзбриши
  3. Volim uštipke i još ih nisam pravila sa jabukama, dok sa suvim grožđem ih jako volim..Probaću i na tvoj način.

    ОдговориИзбриши