понедељак, 15. фебруар 2016.

HLADNA PARADAJZ ČORBA SA PAPRIKOM

POTREBNO JE:
70 gr.sredine hleba
12 kašika maslinovog devičanskog ulja
3 čena belog luka
500 gr.paradajza
1 paprika
kašika šećera
kašika paradajz pirea
kašika paradajz koncentrata iz tube
so, biber
2 čaše vode
3 čaše paradajz soka (tomatina)
sušeni bosiljak
crni luk srednje veličine



PRIPREMA:
Pomešati sredinu izdrobljenog hleba (nije potrebno natapati), rendani beli luk i maslinovo ulje pa dobro sjediniti. Ostaviti da stoji 30 min.

Oprani paradajz prepoloviti, ukloniti semenke pa blendirati zajedno sa očišćenim crnim lukom. Dodati smesu sa hlebom, paradajz pire, šećer, koncentrat paradajza, vodu i tomatino pa ponovo blendirati. Smesu sipati u sud za serviranje pa dodati so i biber. Sve dobro izmešati i rashladiti u frižideru.

Papriku oprati, ukloniti peteljku i semenke pa iseći na štapiće (žilijen), kockice ili kolutove. Rasporediti u tanjire. Zaliti supom i servirati posuto sa malo bosiljka.

Ukoliko vam se učini da je čorba suviše gusta dodati još tomatina ili vode, po izboru.






Нема коментара:

Постави коментар