уторак, 19. јануар 2016.

MOKA TORTA SA TURSKIM KESKOM

POTREBNO JE:
(za 2 kalupa dim.30x12 cm.)
150 gr.Turskog keksa
4 kesice želatina
5 kašika instant (nes) kafe u prahu
750 ml.mlečne slatke pavlake
5 kašika šećera
5 kašike vruće vode



PRIPREMA:
Napola umutiti šlag od slatke pavlake i šećera. Instant kafu rastvoriti u vrućoj vodi pa dodati u šlag i ponovo izmiksati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice pa dodati u smesu. Umutiti u čvrst krem vodeći računa da ne mutite predugo
TURSKI KEKS 
jer se mlečna slatka pavlaka brzo zgrudva.

Fil podeliti na 2 jednaka dela (po jedan deo za svaki kalup). Kalup obložiti papirom za pečenje pa na dno rasporediti Turski keks (nije neophodno keks natapati jer brzo upija vlagu iz fila). Preko rasporediti polovinu fila pa ponovo keks a zatim fil. Na isti način napuniti i drugi kalup. Držati u frižideru 12 sati. Izvaditi iz kalupa i prebaciti na tanjir za serviranje. Ukrasiti šarenim bombonicama ili po izboru.


Нема коментара:

Постави коментар