среда, 29. април 2015.

KANELONI

POTREBNO JE
pakovanje kanelona
1 lit.paradajz soka (tomatino)
1 lit.vode
kašika paradajz koncentrata (tuba)
300 ml.kečapa
2 kašike šećera
so, biber
ruzmarin
origano
400 gr.mlevenog mesa
300 gr.rendanog kačkavalja
50 gr.butera
4 kašike brašna




PRIPREMA
Na malo ulja propržiti brašno pa dodati paradajz sok, vruću vodu, koncentrat paradajza, kečap, šećer, kašičicu soli i biber. Sve dobro izmešati pa kuvati da se zgusne (oko 15 min.) uz povremeno mešanje na srednjoj temperaturi. Dodati po kašičicu origana i ruzmarina pa skloniti sa vatre i ohladiti. Ukoliko je sos previše gust, razrediti dodavaanjem još vode.

Mleveno meso dobro izdinastati uz dodatak soli, bibera i 150 gr.rendanog kačkavalja. Dodati kašičicu ruzmarina pa skloniti sa vatre i ohladiti.

Kanelone puniti sa po 2 kašičice mesa i redjati u podmazani pleh jednu uz drugu. Ako je pleh manji maže i u 2 reda. Ako ostane fila, rasporediti ga preko kanelona. Zaliti ohladjenim sosom da ogrezne. Ako je malo sosa dodati još vode. Posuti sa 150 gr.rendanog kačkavalja i komadićima butera. Prekriti folijom pa peći oko 40 min.na 200 C. Izvaditi iz rerne pa ostaviti zatvoreno oko 15 min.da se hladi. Ukloniti foliju pa servirati.

NAPOMENA:  Kanelone nije potrevno kuvati pre punjenja.









Нема коментара:

Постави коментар