среда, 7. јануар 2015.

NAPULJSKE SVEĆE SA SOSOM OD MESA

POTREBNO JE:
pak.napuljskih sveća (šuplje dugačke makarone debljine malog prsta)
seckani crni luk
200 gr.rendanih šampinjona
350 gr.mlevenog mesa po izboru
so, biber, ruzmarin, bosiljak
2 šolje supe
konzerva paradajz pulpe
kašika šećera
buter



PRIPREMA
Napuljske sveće skuvati u slanoj vodi sa mlazom ulja. Po želji, pre kuvanja ih prelomiti na pola. Procediti i preliti mlazom hladne vode. Iskreno rečeno, ova vrsta paste mi se ne dopada jer je prilično žilava i tvrda iako sam je kuvala nekoliko min.duže nego što je preporučeno u uputstvu za pripremu; ili, možda, nemam naviku da konzumiram takvu vrstu paste.

Na buteru izdinstati seckani crni luk pa dodati mlevene šampinjone, mleveno meso (mešano), so, biber, supu, paradajz pulpu, šećer. Kad provri, poklopiti pa kuvati 1sat na tiho uz povremeno mešanje. Dodati začinsko bilje pa pomešati sa pastom.


Нема коментара:

Постави коментар