петак, 9. јануар 2015.

MIKS POVRĆA

POTREBNO JE:
manji crni luk
500 gr.šampinjona
voda
1/2 izmrvljene kocke za supu
500 gr.tikvica sečenih na kockice
3 kašike pirinča
500 gr.kockica paradajza
šećer
1/2 čaše tomatina
so, biber, bosiljak



PRIPREMA
Izdinstati crni luk i seckane pečurke sa 100 ml.vode+kocka za supu. Dodati kockice tikvica pa dinstati 5 min.uz dolivanje malo vode. Dodati dobro ispran pirinač i 9 kašika vode pa kuvati 5 min.uz povremeno mešanje. Dodati kockice paradajza iz koga su odstranjene semenke, kašiku šećera, mešavinu tomatina i 50 ml.vode. Kad provri, kuvati na srednjoj temp. 15 min.uz povremeno mešanje. Zatim isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da tečnost ispari uz povremeno mešanje. Dodati so, biber i bosiljak.

Нема коментара:

Постави коментар