четвртак, 25. децембар 2014.

TORTA OD JABUKA I SUVOG GROŽĐA

POTREBNO JE:
2 velike kutije piškota
750 gr.jabuka
kašičica cimeta
300 gr.suvog grožđa
2 kesice želatina
250 ml.mleka
3 žumanca
1 1/2 kašika šećera
šlag od 300 ml.pavlake



PRIPREMA:
Pomešati rendane jabuke, cimet i suvo groždje predhodno odstojalo u vodi i ocedjeno.

Umutiti žumanca i šećer pa dodati vrelo mleko. Ugrejati pazeći da ne provri pa dodati želatin rastvoren prema uputstvu sa pakovanja. Šerpu staviti u sud sa ledenom vodom pa mešati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi pa umešati šlag od pavlake a zatim jabuke i suvo groždje.

Na dno okruglog kalupa (26 cm.) poredjati piškote natopljene u vruće mleko. Odozgo rasporediti fil pa prekriti piškotama natopljenim u mleko. Odozgo šlag i ukras po izboru. Dobro rashladiti. 

Нема коментара:

Постави коментар