уторак, 15. септембар 2015.

ANANAS KROKANT TORTA

POTREBNO JE:
(za kalup prečnika 26 cm)

4 kesice pudinga sa ukusom vanile ili pavlake
14 kašika šećera
1 lit.mleka
250 gr.butera
200 gr.pečenog badema/lešnika
500 gr.ananas konzerva
2 veće kutije piškota (500 gr.)
3 kašike džema
voda
šlag

ENERGETSKA VREDNOST: 600 cal./100 gr.



PRIPREMA
Od pudinga, mleka i 8 kašika šećera napraviti krem prema uputstvu sa pakovanja. Ohladiti pa dobro sjediniti sa 200 gr. umućenog omeklog butera. Neka stoji u frižideru dok pripremate ostale sastojke.

Na tiho istopiti 6 kašika šećera sa 50 gr.butera uz okretanje suda (nikako mešanje) dok se sve ne istopi. Odmah dodati seckane bademe, pomešati pa ostaviti na podmazanom tanjiru da se ohladi. Izdrobiti ili krupno samleti u secku.

U ohladjeni krem dodati krokant i dobro ocedjen ananas iz konzerve pa dobro sjediniti.

Na dno kalupa poredjati piškote natopljene mešavinom ananas kompot soka i vode. Premazati slojem džema razredjenog sa kašikom vode pa preko rasporediti 1/3 fila. Ponoviti postupak dok se ne potroši sav materijal. Sve prekriti slojem piškota premazanih džemom. Celu tortu premazati šlagom.  



Нема коментара:

Постави коментар