недеља, 17. јануар 2016.

AROMATIČNI RAMSTEK

POTREBNO JE:
3 čena belog luka
5 kašika ulja
1 kg ramsteka ili 4 rozbratne sa kojih su
         skinute kosti
so, biber
suvi ruzmarin
suva majčina dušica
1 sušeni mrvljeni lovor



PRIPREMA:
Opran i osušen ramstek u komadu začiniti solju i biberom pa dobro utrljati rendani beli luk pomešan sa uljem. Ostaviti poklopljeno u frižideru 12 sati.

U plehu pomešati kašičicu suvog ruzmarina, kašičicu suve majčine dušice, mrvljeni sušeni lovor, kašičicu soli i 3 kašike vode. Grejati u rerni 15 min.na 250 C. U ovo položiti meso. Zaliti mlazom ulja pa peći pokriveno, oko 90 min.na 200 C uz povremeno zalivanje saftom iz pleha. Izvaditi iz rerne, preliti saftom pa pokriti folijom i ostaviti da se tako ohladi. Iseći na šnite i servirati uz prilog po izboru.



Нема коментара:

Постави коментар