POTREBNO JE:
150 gr.zelenih maslina bez koštice
papričica
veći paradajz
3 čena belog luka
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/2 kašičice sušenog majorana
so, biber
kašičica šećera
sok od 1 limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike belog vina
1 kg.fileta skuše
PRIPREMA:
U secku kratko samleti dobro isprane masline, paradajz kome su uklonjene semenke i papričicu. Dodati rendani beli luk, bosiljak, majoran, so, biber, šećer. sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje i belo vino. Dobro izmešati pa rasporediti po dnu pleha.
Filete skuše isprati, dobro ocediti, začiniti solju i biberom i poprskati sa sokom od 1/2 limuna. Poredjati preko mešavine sa paradajzom i maslinama. Pokriti folijom pa peći oko 15 min.na 250 C. Izvaditi iz rerne pa ostaviti zatvoreno oko 15 min.da se hladi. Otvoriti pa servirati.
150 gr.zelenih maslina bez koštice
papričica
veći paradajz
3 čena belog luka
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/2 kašičice sušenog majorana
so, biber
kašičica šećera
sok od 1 limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike belog vina
1 kg.fileta skuše
PRIPREMA:
U secku kratko samleti dobro isprane masline, paradajz kome su uklonjene semenke i papričicu. Dodati rendani beli luk, bosiljak, majoran, so, biber, šećer. sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje i belo vino. Dobro izmešati pa rasporediti po dnu pleha.
Filete skuše isprati, dobro ocediti, začiniti solju i biberom i poprskati sa sokom od 1/2 limuna. Poredjati preko mešavine sa paradajzom i maslinama. Pokriti folijom pa peći oko 15 min.na 250 C. Izvaditi iz rerne pa ostaviti zatvoreno oko 15 min.da se hladi. Otvoriti pa servirati.
Нема коментара:
Постави коментар