уторак, 19. јул 2016.

SVINJSKA REBRA NA ŽARU

POTREBNO JE:
1 1/2 kg.svežih svinjskih rebara
4 kašike paradajz pirea
kašika tečnog meda
4 kašike limun soka
kašika maslinovog ulja
kašika suncokretovog ulja
50 gr.rendanog đumbira
so, biber
1/2 kašičice tucane paprike



PRIPREMA:
Rebra oprati, osušiti pa začiniti solju i biberom.
Pomešati pire paradajz, tečni med, limun sok, obe vrste ulja, rendani đumbir, prstohvat soli i tucanu papriku. U ovome marinirati rebra 12 sati, poklopljeno u frižideru. Ne uklanjajući marinadu, prebaciti rebra na nauljeni pleh pa peći u šporetu na roštilju po 15 min.sa svake strane (cca 30 min.). Prilikom okretanja, meso zaliti saftom iz pleha. Pokriti pa ostaviti da se prohladi. Servirati uz prilog po izboru.

ENERGETSKA VREDNOST: 104 cal./porcija 

Нема коментара:

Постави коментар