POTREBNO JE ZA 8 KOMADA:
200 gr.ribanca
3 jaja
500 gr.krompira
4 kašike brašna
3 kašike prezli
kašičica kima
so, biber
50 ml.pavlake
1 čen belog luka
1/2 kašičice vorčestera
kašičica limun soka
125 gr.fete
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
430 cal.
PRIPREMA:
Ribanac dobro isprati i kratko izdinstati. Ohladiti pa pomešati sa napola skuvanim rendanim krompirom, prezlama, solju, biberom, umućenim jajima, brašnom i kimom. Ukoliko je smesa retka dodati još prezli a ako je suviše gusta dodati malo vode. Formirati 8 pljeskavica pa ispeći na malo ulja.
Pomešati izgnječenu fetu, pavlaku, rendani beli luk, so, biber, vorčester i limun sok. Na tanjir rasporediti šnicle pa zaliti ovim prelivom.
200 gr.ribanca
3 jaja
500 gr.krompira
4 kašike brašna
3 kašike prezli
kašičica kima
so, biber
50 ml.pavlake
1 čen belog luka
1/2 kašičice vorčestera
kašičica limun soka
125 gr.fete
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
430 cal.
PRIPREMA:
Ribanac dobro isprati i kratko izdinstati. Ohladiti pa pomešati sa napola skuvanim rendanim krompirom, prezlama, solju, biberom, umućenim jajima, brašnom i kimom. Ukoliko je smesa retka dodati još prezli a ako je suviše gusta dodati malo vode. Formirati 8 pljeskavica pa ispeći na malo ulja.
Pomešati izgnječenu fetu, pavlaku, rendani beli luk, so, biber, vorčester i limun sok. Na tanjir rasporediti šnicle pa zaliti ovim prelivom.
Нема коментара:
Постави коментар