POTREBNO JE ZA VELIKI PLEH OD ŠPORETA:
1 kg.kora za pitu
1 1/2 kg šampinjona
2 srednja crna luka
so, biber
1 1/2 čaša kisele pavlake
na vrh kašičice ruzmarina
225 ml.ulja
300 ml.mleka
300 ml.kisele vode
5 jaja
PRIPREMA:
U proprženi crni luk dodati krupnije isečene pečurke pa kuvati u sopstvenom soku dok sva tečnost ne ispari. Dodati so, biber i ruzmarin.
Ohladiti, procediti pa dodati kiselu pavlaku i so. Dobro sjediniti.
Za preliv izmiksati jaja, mleko, kiselu vodu i ulje.
Podmazati pleh pa redjati po 2 kore, svaka prelivena sa po pola kutlače preliva a na svaku drugu rasporediti po 3-4 kašike fila. Završiti sa 2 prelivene kore. Pitu iseći na parčiće pa posuti ostatkom fila i preliti ostatkom preliva. Ostaviti da stoji 30 min.pa peći na 200 C oko 45 min.ili dok ne porumeni.
1 kg.kora za pitu
1 1/2 kg šampinjona
2 srednja crna luka
so, biber
1 1/2 čaša kisele pavlake
na vrh kašičice ruzmarina
225 ml.ulja
300 ml.mleka
300 ml.kisele vode
5 jaja
PRIPREMA:
U proprženi crni luk dodati krupnije isečene pečurke pa kuvati u sopstvenom soku dok sva tečnost ne ispari. Dodati so, biber i ruzmarin.
Ohladiti, procediti pa dodati kiselu pavlaku i so. Dobro sjediniti.
Za preliv izmiksati jaja, mleko, kiselu vodu i ulje.
Podmazati pleh pa redjati po 2 kore, svaka prelivena sa po pola kutlače preliva a na svaku drugu rasporediti po 3-4 kašike fila. Završiti sa 2 prelivene kore. Pitu iseći na parčiće pa posuti ostatkom fila i preliti ostatkom preliva. Ostaviti da stoji 30 min.pa peći na 200 C oko 45 min.ili dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар