POTREBNO JE ZA 6 RAŽNJIĆA:
1 kg,svinjskog vrata bez koske
1 čen belog luka
so, biber
8 kašika maslinovog ulja
8 kašika belog vina
kašičica suvog ruzmarina
kašičica suve majčine dušice
2 kašike tamnog ruma
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
700 cal.
PRIPREMA:
Svinjski vrat iseći na krupne kocke i začiniti solju i biberom.
Pomešati rendani beli luk, maslinovo ulje, belo vino, so, biber, majčinu dušicu, ruzmarin i kockice suvog vrata. Poklopljeno držati u frižideru 3 sata.
Drvene štapiće za ražnjiće držati potopljene u hladnoj vodi kako bi se meso, nakon pečenja, lakše skidalo sa štapića. Ukoliko koristite metalne ražnjiće, ovo nije potrebno. Kockice mesa nanizati na ražnjiće, poređati po nauljenom plehu pa svaki ražnjić posebno, uz pomoć četkice, premazati uljem. Peći u špretu na roštilju oko 35 min.uz povremeno okretanje i premazivanje saftom iz pleha. Servirati uz prilog po izboru (npr. Posna ruska salata )
1 kg,svinjskog vrata bez koske
1 čen belog luka
so, biber
8 kašika maslinovog ulja
8 kašika belog vina
kašičica suvog ruzmarina
kašičica suve majčine dušice
2 kašike tamnog ruma
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
700 cal.
PRIPREMA:
Svinjski vrat iseći na krupne kocke i začiniti solju i biberom.
Pomešati rendani beli luk, maslinovo ulje, belo vino, so, biber, majčinu dušicu, ruzmarin i kockice suvog vrata. Poklopljeno držati u frižideru 3 sata.
Drvene štapiće za ražnjiće držati potopljene u hladnoj vodi kako bi se meso, nakon pečenja, lakše skidalo sa štapića. Ukoliko koristite metalne ražnjiće, ovo nije potrebno. Kockice mesa nanizati na ražnjiće, poređati po nauljenom plehu pa svaki ražnjić posebno, uz pomoć četkice, premazati uljem. Peći u špretu na roštilju oko 35 min.uz povremeno okretanje i premazivanje saftom iz pleha. Servirati uz prilog po izboru (npr. Posna ruska salata )
Нема коментара:
Постави коментар