POTREBNO JE:
1 kg.tikvica
glavica crnog luka
veza peršuna
100 ml.kisele pavlake
1 lit.supe
čen belog luka
tucana paprika
2 paradajza
1 1/2 kašika maslinovog ulja
1 1/2 kašika suncokretovog ulja
PRIPREMA:
Propržiti rendane tikvice, seckani crni luk i 1/2 veze seckanog peršuna. Dodati prstohvat tucane paprike, so i rendani beli luk pa dinstati 10 min.na tiho. Dodati vruću supu pa kuvati 20 min.na srednjoj temperaturi. Umešati kiselu pavlaku, obe vrste ulja i ostatak seckanog peršuna pa ostaviti 15-ak min.da odstoji.
U tanjire staviti seckani paradajz pa zaliti čorbom i servirati.
ENERGETSKA VREDNOST: 100 cal./porcija
1 kg.tikvica
glavica crnog luka
veza peršuna
100 ml.kisele pavlake
1 lit.supe
čen belog luka
tucana paprika
2 paradajza
1 1/2 kašika maslinovog ulja
1 1/2 kašika suncokretovog ulja
PRIPREMA:
Propržiti rendane tikvice, seckani crni luk i 1/2 veze seckanog peršuna. Dodati prstohvat tucane paprike, so i rendani beli luk pa dinstati 10 min.na tiho. Dodati vruću supu pa kuvati 20 min.na srednjoj temperaturi. Umešati kiselu pavlaku, obe vrste ulja i ostatak seckanog peršuna pa ostaviti 15-ak min.da odstoji.
U tanjire staviti seckani paradajz pa zaliti čorbom i servirati.
ENERGETSKA VREDNOST: 100 cal./porcija
Нема коментара:
Постави коментар