POTREBNO JE:
400 gr.mešanog mlevenog mesa
300 gr.šampinjona
manji crni luk
jaje
100 gr.rendanog kačkavalja
kašika prezli
kašičica suvog peršuna
so, biber
250 ml.supe
250 ml.pavlake za kuvanje
PRIPREMA:
Izmiksati jaje, so, biber, seckani crni luk, sušeni peršun i prezle pa dodati mleveno meso, 150 gr.šampinjona samlevenih u secku i rendani kačkavalj. Dobro umesiti pa držati poklopljeno u frižideru 3 sata. Ispržiti 8 pljeskavica. Izvaditi iz tiganja i ostaviti poklopljeno na toplom.
U ulje od prženja pljeskavica dodati 150 gr.opranih, krupnije sečenih šampinjona pa dinstati u sopstvenom soku da ispari sva tečnost koju puste. Začiniti, naliti supom i pavlakom pa pustiti da provri. Dodati pljeskavice zajedno sa sokom koji su pustile. Poklopiti i ostaviti na isključenoj ringli da se ukrčkaju. Servirati pljeskavice prelivene sosom.
400 gr.mešanog mlevenog mesa
300 gr.šampinjona
manji crni luk
jaje
100 gr.rendanog kačkavalja
kašika prezli
kašičica suvog peršuna
so, biber
250 ml.supe
250 ml.pavlake za kuvanje
PRIPREMA:
Izmiksati jaje, so, biber, seckani crni luk, sušeni peršun i prezle pa dodati mleveno meso, 150 gr.šampinjona samlevenih u secku i rendani kačkavalj. Dobro umesiti pa držati poklopljeno u frižideru 3 sata. Ispržiti 8 pljeskavica. Izvaditi iz tiganja i ostaviti poklopljeno na toplom.
U ulje od prženja pljeskavica dodati 150 gr.opranih, krupnije sečenih šampinjona pa dinstati u sopstvenom soku da ispari sva tečnost koju puste. Začiniti, naliti supom i pavlakom pa pustiti da provri. Dodati pljeskavice zajedno sa sokom koji su pustile. Poklopiti i ostaviti na isključenoj ringli da se ukrčkaju. Servirati pljeskavice prelivene sosom.
Нема коментара:
Постави коментар