четвртак, 18. фебруар 2016.

PLJESKAVICE U SOSU OD PEČURAKA

POTREBNO JE:
400 gr.mešanog mlevenog mesa
300 gr.šampinjona
manji crni luk
jaje
100 gr.rendanog kačkavalja
kašika prezli
kašičica suvog peršuna
so, biber
250 ml.supe
250 ml.pavlake za kuvanje



PRIPREMA:
Izmiksati jaje, so, biber, seckani crni luk, sušeni peršun i prezle pa dodati mleveno meso, 150 gr.šampinjona samlevenih u secku i rendani kačkavalj. Dobro umesiti pa držati poklopljeno u frižideru 3 sata. Ispržiti 8 pljeskavica. Izvaditi iz tiganja i ostaviti poklopljeno na toplom.

U ulje od prženja pljeskavica dodati 150 gr.opranih, krupnije sečenih šampinjona pa dinstati u sopstvenom soku da ispari sva tečnost koju puste. Začiniti, naliti supom i pavlakom pa pustiti da provri. Dodati pljeskavice zajedno sa sokom koji su pustile. Poklopiti i ostaviti na isključenoj ringli da se ukrčkaju. Servirati pljeskavice prelivene sosom.

Нема коментара:

Постави коментар