недеља, 22. мај 2016.

TALJATELE SA KROMPIR RAGUOM

POTREBNO JE:
200 gr.taljatela ili širokih rezanaca
2 krompira srednje veličine
šargarepa srednje veličine
sušena majčina dušica
500 ml.mleka
2 kašike brašna
ulje, buter
150 gr.rendanog kačkavalja
150 ml.supe
so, biber
manji crni luk



PRIPREMA:
Na mešavini ulja i istopljenog butera propržiti seckani crni luk pa dodati krompir i šargarepu sečene na kockice, so i biber. Kratko propržiti pa dodati supu i kašičicu sušene majčine dušice. Dinstati oko 15 min.na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje, dok sva tečnost ne ispari.

Na 50 gr.butera propržiti brašno. Naliti toplim mlekom pa skuvati bešamel sos. Dodati so, biber i 75 gr.rendanog kačkavalja pa pomešati sa skuvanim taljatelama i izdinstanim povrćem. Rasporediti u podmazani vatrostalni sud, posuti sa 75 gr.rendanog kačkavalja pa peći 20 min.na 200 C. Servirati posuto majčinom dušicom.

ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 400 cal.


Нема коментара:

Постави коментар