четвртак, 21. јануар 2016.

ROĐENDANSKA TORTA

POTREBNO JE:
(za kalup prečnika 26 cm.)
10 jaja
23 kašika šećera
8 kašika brašna
1,25 lit. mleka
5 kašika gustina
250 gr.butera/margarina
200 gr.žele bombona



PRIPREMA:
Umutiti šne uz postepeno dodavanje 10 kašika šećera, Umešati brašno uz kružne pokrete varjačom odozdo ka gore da bi se brašno dobro sjedinilo sa belancima. Izliti u pleh od šporeta obložen podmazanom folijom. Peći na 200 C tek da kora dobije zlatnu boju (oko 10 min.). Voditi računa da kora ne potamni. Odmah preliti hladnom mešavinom 500 ml.mleka i 5 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi. Ocediti višak mleka, izvaditi koru iz pleha, ukloniti foliju pa koru iseckati, krupnije ili sitnije - kako vam je lakše.

Izmiksati žumanca, 8 kašika šećera i gustin. Postepeno, uz mešanje, dodavati u 750 ml.provrelog mleka pa na tiho kuvati da se zgusne. Ohladiti pa umiksati umućeni buter/margarin. Dodati seckane žele bombone. Hladiti 15 min.pa  sjediniti sa iseckanom korom. Smesu rasporediti u kalup (prečnika 26 cm.) i poravnati. Ukrasiti rolerima punjenim čokoladom. Dobro ohladiti.


Нема коментара:

Постави коментар