POTREBNO JE:
1 paket oblandi
200 gr.čokolade sa što većim procentom kakaoa
100 gr.butera
100 gr.margarina
6 žumanaca
6 kašika šećera
400 gr.mlevenih oraha
400 šoljice vrelog mleka
PRIPREMA:
U provrelo mleko dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
Umutiti žumanca i šećer da smesa pobeli. Dodati umućenu mešavinu butera i margarina i dobro sjediniti. Dodati istopljenu čokoladu i orahe pa dobro umutiti. Držati u frižideru da se fil stegne. Ovime uobičajeno filovati oblande. Pokriti krpom pa pritisnuti velikom daskom za sečenje. Držati u frižideru 12 sati. Ukloniti dasku i krpu pa seći na kocke ili šnite.
Na isti način možete pripremiti fil od 1 1/2 količine namirnica a oblande zameniti PETIT BEURRE
keksom natopljenim u jaku kafu. Ako sve to poređate u kalup dimenzija 24x24 cm. i dobro rashladite, dobićete veoma ukusnu KEKS TORTU.
1 paket oblandi
200 gr.čokolade sa što većim procentom kakaoa
100 gr.butera
100 gr.margarina
6 žumanaca
6 kašika šećera
400 gr.mlevenih oraha
400 šoljice vrelog mleka
PRIPREMA:
U provrelo mleko dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
Umutiti žumanca i šećer da smesa pobeli. Dodati umućenu mešavinu butera i margarina i dobro sjediniti. Dodati istopljenu čokoladu i orahe pa dobro umutiti. Držati u frižideru da se fil stegne. Ovime uobičajeno filovati oblande. Pokriti krpom pa pritisnuti velikom daskom za sečenje. Držati u frižideru 12 sati. Ukloniti dasku i krpu pa seći na kocke ili šnite.
Na isti način možete pripremiti fil od 1 1/2 količine namirnica a oblande zameniti PETIT BEURRE
keksom natopljenim u jaku kafu. Ako sve to poređate u kalup dimenzija 24x24 cm. i dobro rashladite, dobićete veoma ukusnu KEKS TORTU.
Нема коментара:
Постави коментар