субота, 19. децембар 2015.

PATLIDŽAN PUNJEN PEČURKAMA

POTREBNO JE ZA 2 OSOBE:
2 patlidžana srednje veličine
250 gr.šampinjona
veći paradajz
so, biber
kašičica šećera
2 kašike belog vina
1 čen belog luka
2 kašike skuvane tarane
4 kašike ulja



PRIPREMA:
Oljušćeni patlidžan napola skuvati u posoljenoj vodi, procediti, ohladiti, preseći uzduž na pola pa izdubiti. Posoliti sa svih strana.

Seckane šampinjone izdinstati da ispari sva tečnost koju su pustili. Začiniti pa dodati seckani paradajz kome su uklonjene semenke a zatim i šećer pa dinstati oko 10 min. Dodati belo vino, seckanu pulpu patlidžana, so i biber pa dinstati 15 min.uz povremeno dolivanje vode. Kad sva tečnost ispari dodati proceđenu taranu skuvanu u slanoj vodi i rendani beli luk.

Ovime napuniti patlidžane, poređati u podmazani pleh pa svaki zaliti sa po kašikom ulja. Pokriti i peći oko 30 min.na 220 C. Ostaviti u isključenoj rerni još 15 min.a zatim servirati. 

Нема коментара:

Постави коментар