POTREBNO JE (za oko 45 manjih komada):
100 gr.brašna T400
60 gr.butera
50 gr.parmezana
1/2 kašičice soli
kari,kim (začinska paprika, susam, lan...)
PRIPREMA:
U sud premazan buterom staviti brašno, komadiće mekanog butera, parmezan i so pa ručno umesiti homogeno testo. Testo prebaciti na brašnom posutu površinu pa rukom rastanjiti. Manjom četvrtastom modlom vaditi krekere pa ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Posuti začinima po izboru (koristila sam kim za 25 komada i kari za oko 20 kom.) pa peći oko 20 min.na 200 C. Servirati ohlađeno.
ENERGETSKA VREDNOST: 240 cal./100 gr.
100 gr.brašna T400
60 gr.butera
50 gr.parmezana
1/2 kašičice soli
kari,kim (začinska paprika, susam, lan...)
PRIPREMA:
U sud premazan buterom staviti brašno, komadiće mekanog butera, parmezan i so pa ručno umesiti homogeno testo. Testo prebaciti na brašnom posutu površinu pa rukom rastanjiti. Manjom četvrtastom modlom vaditi krekere pa ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Posuti začinima po izboru (koristila sam kim za 25 komada i kari za oko 20 kom.) pa peći oko 20 min.na 200 C. Servirati ohlađeno.
ENERGETSKA VREDNOST: 240 cal./100 gr.
Нема коментара:
Постави коментар