POTREBNO JE (za 2 osobe):
2 patlidžana srednje veličine
crni luk
1/2 konzerve pelata sa sokom
kašika šećera
so, biber
50 gr.zelenih maslina bez koštica
konzeva sardine
4 kašičice ulja
2 čena belog luka
PRIPREMA:
Patlidžan blanširati, oljuštiti, preseći uzduž na polovine, posoliti i izdubiti. Pulpu sitno iseckati.
Izdinstati crni luk. Pomešati isprane zelene masline sečene na kolutove, dobro ocedjene i izgnječene sardine pa dodati seckani pelat sa sokom, šećer, seckanu pulpu patlidžana, so i biber. Dodati u izdinstani crni luk pa kuvati poklopljeno na tiho oko 10 min.uz povremeno mešaanje. Ovime napuniti izdubljene patlidžane pa poredjati u podmazani pleh. Svaki zaliti sa po kašičicom ulja pa peći oko 15 min.na 200 C. Servirati posuto seckanim belim lukom.
2 patlidžana srednje veličine
crni luk
1/2 konzerve pelata sa sokom
kašika šećera
so, biber
50 gr.zelenih maslina bez koštica
konzeva sardine
4 kašičice ulja
2 čena belog luka
PRIPREMA:
Patlidžan blanširati, oljuštiti, preseći uzduž na polovine, posoliti i izdubiti. Pulpu sitno iseckati.
Izdinstati crni luk. Pomešati isprane zelene masline sečene na kolutove, dobro ocedjene i izgnječene sardine pa dodati seckani pelat sa sokom, šećer, seckanu pulpu patlidžana, so i biber. Dodati u izdinstani crni luk pa kuvati poklopljeno na tiho oko 10 min.uz povremeno mešaanje. Ovime napuniti izdubljene patlidžane pa poredjati u podmazani pleh. Svaki zaliti sa po kašičicom ulja pa peći oko 15 min.na 200 C. Servirati posuto seckanim belim lukom.
Нема коментара:
Постави коментар