недеља, 17. април 2016.

ĆUFTICE OD PIRINČA

POTREBNO JE ZA OKO 20 ĆUFTICA:
200 gr.pirinča
200 gr.sveže kobasice
1/2 čaše belog vina
majoran
crni luk
bosiljak
2 kesice parmezana (80 gr.)
3 kašike prezli
3 kašike istopljenog butera
so, biber
400 ml.supe



ENERGETSKA VREDNOST: 350 cal./porcija

PRIPREMA:
Pirinač potopiti u vruću vodu da stoji 1 sat pa dobro isprati. Prebaciti u sud za kuvanje pa naliti vrijućom supom. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati poklopljeno dok sva tečnost ne ispari. Umešati istopljeni buter.

Izdinstati seckani crni luk pa dodati na vrh kašičice majorana i bosiljka. Dobro izmešati.

Svežim kobasicama ukloniti omotač pa usitnjeno meso dodati u crni luk. Zaliti belim vinom pa dinstati poklopljeno na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Dodati skuvani pirinač, kesicu parmezana, so i biber pa ohladiti. Praviti ćufte pa uvaljati u mešavinu prezli, kesice parmezana i prstohvata soli. Ćuftice ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa peći u šporetu na roštilju oko 20 min.da porumene i dobiju koricu. Servirati uz salatu po izboru.




Нема коментара:

Постави коментар