субота, 20. фебруар 2016.

TORTA SA ČOKOLADIRANIM NARANDŽAMA

POTREBNO JE:
(za kalup prečnika 30 cm.)
500 gr.piškota
3 kašike instant kafe u prahu/granulama
500 ml.tople vode
3 kašike meda
7 narandži srednje veličine
300 gr.čokolade za kuvanje
2 šake seckanih pečenih lešnika
4 kesice pudinga sa ukusom vanile
1,2 lit.mleka+3 kašike
12 kašika šećera
250 gr.margarina sa ukusom vanile
šlag



PRIPREMA:
U toploj vodi rastvoriti instant kafu i med.

Narandže iseći na kolutove pa ukloniti koru ili ih oljuštiti pa iseći na kolutove, kako vam više odgovara.

Od 1,2 lit.mleka, pudinga i šećera pripremiti krem po uputstvu sa pakovanja. U ohlađeni krem umiksati umućen margarin sa ukusom vanile.

Na dno kalupa poređati piškote natopljene u mešavinu sa kafom. Posuti šakom seckanih lešnika pa prektiri kolutovima narandži. Premazati sa 150 gr.istopljene čokolade pomešane sa 1 1/2 kašikom mleka. Premazati polovinom krema pa prekriti natopljenim piškotama. Postupak ponoviti. Na kraju prektiti natopljenim piškotama i premazati šlagom. Ukras po izboru. Dobro rashladiti. 

Нема коментара:

Постави коментар